woensdag 12 april |  Wandel Info Avond  

Op woensdagavond 12 april om 18:30 uur organiseert Intersport Van den Broek in samenwerking met de podotherapeuten uit Valkenswaard  een Wandelinfo-avond om de Valkenswaardenaar klaar te stomen voor de WandelWeek. Lees meer>>

woensdag 15  april |  Feestelijke opening 

Op zaterdag 15 april vindt om 15.00 uur de feestelijke opening plaats van de eerste editie van WandelWeek Valkenswaard. De opening start op de Markt ter hoogte van het VVV Kantoor.

16 en 17 april | Rijtuigenmuseum

Op 1e en 2e paasdag zal het Rijtuigenmuseum (Molenstraat 200, Valkenswaard) van 10.00-17.00 uur open zijn en voor individueel bezoek gratis toegankelijk zijn.

 

17 april | Filmavond ‘De Dag van het Landschap’ | 19.00 – 22.15 uur

Valkenhorst, Parel in het Brabants Zand en De Verborgen Wereld op de Strabrechtse Heide

Stichting Brabants Landschap organiseert op 2e paasdag in samenwerking met WandelWeek Valkenswaard en VVV De Groote Heide/Valkenswaard een filmavond in De Hofnar tijdens ‘De dag van het landschap!’ op 2e paasdag. Deze filmavond is gratis toegankelijk. Kaarten zijn verkrijgbaar bij het VVV Kantoor aan de Markt in Valkenswaard.

Klik hier voor meer informatie.

maandag 17 april – 13.30 uur | kick off Foto Puzzeltocht

De kick off van de Foto Puzzeltocht vindt plaats om 13.30 uur in de Hofnar.
Cliënten van Lunet Zorg en GGZE de Boei (Handen ineen) fotografeerden speciale plekken in Valkenswaard voor dit leuke zoekspel. De speurtocht is verkrijgbaar op het centrale informatiepunt en ook na de WandelWeek bij het VVV-kantoor.

maandag 17 april – 19.00-21.00 uur | Feestelijke opening Rolstoel Wandelvierdaagse
Kempenhof, Antwerpsebaan 3

Feestelijke opening in het Auditorium van Kempenhof voor alle deelnemers aan de Rolstoel Wandelvierdaagse en hun begeleiders. Met een  optreden van Ad van Opstal, die het speciaal voor dit evenement geschreven Rolstoel Wandelvierdaagse lied zal presenteren. 

zaterdag 22 april – 19.000 uur | kick off Samen Onderweg

Elk jaar in het een na laatste volle weekend van juni gaan er vanuit Valkenswaard mensen in processie op weg naar Handel, een Maria-bedevaartsoord.

Toch zijn er een heleboel mensen in Valkenswaard voor wie het wandelen naar Handel om verschillende redenen niet is weggelegd. Ze zijn slecht ter been, hebben geen wandelmaatje, kunnen niet zonder begeleiding mee of ze hebben simpelweg geen tijd.

Sinds een paar jaar is er voor al deze mensen de kans om toch zogenaamd naar ‘Handel’ te gaan. Lunet zorg Valkenswaard, Valkenhof en de gemeente Valkenswaard hebben de handen in elkaar geslagen om dit mogelijk te maken. De Broederschap van de Handelse Processie staat hen met raad en daad bij.

Zaterdag 22 april om 19.00u komen we in het auditorium van Kempenhof bij elkaar om samen een start te maken. De avond wordt begeleid door het zingen en spelen van de aloude Handelse liedjes.

Vanaf 24 april wordt vanuit verschillende locaties van Lunet Zorg en Valkenhof gewandeld en ook een aantal wijkcommissies sluiten aan bij het project.

Lees verder voor meer informatie>>>

 

Iedere dinsdag t/m zondag 13.00 – 17.00 uur (1e en 2e paasdag gesloten) – Nederlands Steendrukmuseum

Het Nederlands Steendrukmuseum is iedere dinsdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur geopend. Tot 27 augustus kunt u de expositie “Mobiliteit in Steendruk” bezoeken. De expositie toont een spectaculaire  selectie van zowel Nederlandse als internationale affiches en ander drukwerk waarin mobiliteit centraal staat. Thema’s zijn land, lucht en water. Met een serie gefotolithografeerde prentbriefkaarten komt ook Brabant daarbij aan bod.

Deelnemers aan de alternatieve Handelse processie samen onderweg naar de Nicolaaskerk voor de afsluiting van dit wandelproject.
Foto: Heidi Wils