Terug naar wandelevents

Geocachen

jong & dynamisch

vanaf zondag 16 april

Wanneer je het over wandelen hebt is de jeugd niet altijd meteen enthousiast. Met geocachen is dat anders. Overal ter wereld liggen caches, een soort schatten, verstopt. Met behulp van je GPS, via een GPS-apparaat maar ook via de telefoon, spoor je deze op. Jong en oud raken na een eerste kennismaking besmet met het geocachen! Spannend, leuk & sportief!

Geocachen, zo werkt het
Meestal vind je geocaches op bijzondere plaatsen en vooral in de natuur. Soms ga je gelijk naar de schat, maar vaak loop je eerst de mooie wandeling met verschillende opdrachten. Heb je de ‘schat’ gevonden, dan schrijf je je gegevens in het logboek. Vaak zitten er kleine cadeautjes in de cache die geruild mogen worden.

Iedereen met een smartphone of GPS-apparaat kan geocachen en iedereen kan ook zelf een cache plaatsen. Alleen in Valkenswaard vind je meer dan 20 geocaches en tijdens de WandelWeek komt daar nog een heel aantal bij. Wandelen wordt opeens spannend, leuk en sportief voor jong en oud.

Vanaf zondag 16 april zal er in deze WandelWeek elke dag een nieuwe geocache gepubliceerd worden. Er zullen verschillende soorten caches verschijnen, van traditional, via (mini) multi tot trail. Alles is te volgen op de site van www.geocaching.com door hier een (gratis) account aan te maken!

Voorproefje:

De nieuwe geocaches!

Gedurende de WandelWeek plaatsen wij dagelijks rond 10.00 uur de gegevens over de nieuwe cache.

zaterdag 22 april: De Bosherberg, Harba Lorifa

Deze cache brengt je naar het terrein van Harba Lorifa. Hier in het bos naast de herberg zijn heuse kabouters te vinden. Ook bij deze cache is dat het geval. Ga op zoek en vind de juiste sleutel. De listing is vanaf 22 april rond 10 uur te vinden op:

vrijdag 21 april: Herenboerderij De Bunker

Deze cache brengt je naar het terrein van herenboerderij de Bunker, een bijzondere plek met een indrukwekkende geschiedenis waarover in de listing het nodige te lezen is. Om de cache te kunnen openen moet je een beetje van puzzelen houden.

De listing is vanaf 21 april rond 10 uur te vinden op:https://www.geocaching.com/geocache/GC70N1W_herenboerderij-de-bunker

donderdag 20 april: Rondje Schaapsloopsven

Deze cache ligt in een mooie stukje natuur nabij het industrieterrein de schaapsloop. Deze mini-multi brengt je met een korte wandeling via het schaapsloopven bij de cache. Na het vinden van de cache loop je via de andere kant van het ven weer terug. In totaal een afstand van een kleine kilometer.

De listing is vanaf 20 april rond 10 uur te vinden op:https://www.geocaching.com/geocache/GC70EGT_rondje-schaapsloopven

 

woensdag 19 april: Brugven

Het brugven is een natuurgebied ten zuiden van Valkenswaard. Het is een ven met daaromheen kleine percelen naaldbos, afgewisseld met open veldjes. De cache is te vinden aan een mooi plekje bij dit ven. De listing is vanaf 19 april rond 10 uur te vinden op:

https://www.geocaching.com/geocache/GC70EG4_brugven

dinsdag 18 april: Op ieder putje past een dekseltje

Deze cache brengt je naar een leuk plekje in Dommelen. De listing is vanaf 18 april rond 10 uur te vinden op:

https://www.geocaching.com/geocache/GC71EFV_op-ieder-putje-past-een-dekseltje

 

maandag 17 april: Venbergen

Deze cache brengt je naar een mooi plekje in Valkenswaard in het gebied bij Venbergen. De listing is vanaf 17 april rond 10 uur te vinden op: https://www.geocaching.com/geocache/GC70R8T_venbergen

 

zondag 16 april: Sigarenmakerij en valkerij route

Valkenswaard heeft in zijn bestaan twee historische fenomenen gekend, de valkerij en sigarenmakerij. Deze geven de gemeente een unieke identiteit. Beide aspecten worden in het plaatselijke Valkerij en Sigarenmakerij Museum in Valkenswaard gevisualiseerd. Via deze wandeling maak je kennis met de geschiedenis van Valkenswaard zoals die buiten het museum nog zichtbaar is.

Dit is een ronde van ongeveer 7,5 km waarbij bij elk waypoint gezocht moet worden naar de juiste foto uit de listing. De listing is vanaf 16 april rond ongeveer 10 uur te vinden op:

https://www.geocaching.com/geocache/GC70EGG_sigarenmakerij-en-valkerij-route

Wil je tijdens de WandelWeek op de hoogte blijven van de geocaches? Meld je dan aan voor de nieuwsupdate.