Terug naar wandelevents

Gidsenwandeling

actief & ontdekken

17, 18, 19 en 22 april | 10.30 en 14.30 uur

Wist je dat Valkenswaard 21 rijksmonumenten telt en 34 gemeentelijke monumenten? Dat de Eindhovenseweg deel uit maakt van de oudste grote weg in Nederland? Dat Valkenswaard de eerste plaats was, die bevrijd werd in 1944 door de Engelsen? Deze gidsenwandeling geeft een kijkje in een mooi stukje Valkenswaardse historie.

Natuurlijk heb je  wel eens gehoord dat de valkerij en de sigarenindustrie Valkenswaard internationale bekendheid hebben gegeven. Maar er is veel meer te vertellen over de historie van ons dorp. Weliswaar is er veel verdwenen van die historie, maar er zijn nog genoeg herinneringen zichtbaar. Een groot deel van die monumenten krijg je te zien tijdens een wandeling met onze VVV-gidsen door het centrum. Een leuke en interessante wandeling van ongeveer anderhalf uur.

WandelWeek Valkenswaard

Op maandag 17, dinsdag 18, woensdag 19 en zaterdag 22 april zullen onze gidsen om 10:30 en 14:30 vanaf de VVV de gidsenwandeling starten. Maximaal 10 personen per rondwandeling. Tijdens de WandelWeek is deze wandeling gratis beschikbaar. Wel graag vooraf even inschrijven via onderstaand formulier.

Gidsenwandeling Valkenswaard

Startlocatie & parkeren
De gidsenwandeling start vanaf het VVV-kantoor aan de Markt 19 in Valkenswaard.
Parkeren kan op de aangegeven parkeerterreinen in en rondom het centrum van Valkenswaard.

Deze en heel veel andere routes vind je bij het VVV-kantoor op de Markt in Valkenswaard.

http://www.vvvdegrooteheide.nl/nl/valkenswaard