TERUG NAAR WANDELEVENTS

Kempervennenroute

gewoon lekker buiten

donderdag 20 april | 12.00 – 17.00 uur

Speciaal voor de WandelWeek stelt De Kempervennen het park open voor publiek op donderdagmiddag 20 april vanaf 12.00 uur.

De Kempervennenroute bestaat uit een prachtige route door de natuur van het park. U kunt genieten van de omgeving waarin u wordt verrast door verschillende soorten vogels. Vinken, mezen, merels, roodborsten en de geelgors zijn het hele jaar door op het park te bewonderen. Ook zijn er otters op het park te vinden, die hun nest maken in de daar voor bestemde wateren, verborgen in een hol. In de observatiehut kunt u de otters bewonderen in hun holletjes. Naast deze diersoorten is er ook van alles te zien bij de meren van het park. Op De Kempervennen is er namelijk een bloemrijke vegetatie ontwikkelt waarbij u goed kunt zien dat verschillende planten van nature op heel veel verschillende plekken groeien. Er zijn echter ook planten en dieren die in dergelijke grote wateren geen geschikt leefgebied  zien. Het park heeft speciaal voor deze planten en dieren enkele poelen met flauwe oevers aangelegd. Hiermee hoopt het park het aantal soorten planten en dieren verder te vergroten. Om deze prachtige route door de natuur van De Kempervennen af te sluiten kunt u een bezoekje brengen aan onze gezellige Market Dome!

WandelWeek

Parkeren & aanmelden

Komt u ook genieten op ons park waarbij u tot rust komt in de natuur? Wij heten u in ieder geval van harte welkom. U kunt uw auto gratis parkeren op het park. Bij aankomst kunt u de wandelroute  ophalen bij de receptie.

Vooraf inschrijven is niet nodig en het is geheel kosteloos.

Locatie:
Kempervennendreef 8 – 5563 VB Westerhoven