Terug naar wandelevents

Nordic Walking Clinic

woensdag 19 april – 14.00 uur

Bij Nordic Walking kun je op een actieve manier genieten van de prachtige natuur van onze wandelgemeente. De beweging bij Nordic Walking is enigszins te vergelijken met langlaufen maar dan met kortere stokken en wandelschoenen. Je gebruikt het bovenlichaam en de armen op een soepele en gezonde manier, waardoor er een hoger energieverbruik ontstaat dan bij gewoon wandelen of sportief wandelen. Bijna alle spieren (90%) van je lichaam worden hierbij getraind.

Basistechniek
Om op een goede manier bezig te zijn met Nordic Walking, is het belangrijk de basistechniek onder de knie te krijgen. Speciaal voor WandelWeek Valkenswaard verzorgt Henry Karsmakers van Nordic Walking Waalre een clinic van anderhalf uur.

Maak kennis met Nordic Walking
Gedurende deze anderhalf uur krijgen deelnemers uitleg en gaan ze vervolgens een mooie wandeling maken in de bossen. Onderweg krijgen ze uitleg over de juiste techniek. Het start- en eindpunt is Harba Lorifa, waar na afloop een kopje koffie/thee klaarstaat met iets lekkers erbij.

Inschrijven
Via het formulier hiernaast kun je je inschrijven voor de clinic. De groep bestaat uit ca. 12 personen. Wanneer we meer aanmeldingen ontvangen, zullen we groep toevoegen. Je ontvangt hierover dan bericht.

Voor deelname aan deze clinic vragen wij een bijdrage van € 2,50. De instructie, stokken en koffie/thee zijn hierbij inbegrepen.

Locatie & parkeren
De start- en eindlocatie is Bosherberg & Hostel Harba Lorifa aan de Pastoor Heerkensdreef 20 te Valkenswaard. Op deze locatie kunt u gratis parkeren.

Inschrijven:
Deze clinic is volgeboekt. Gelukkig zijn er nog tal van activiteiten tijdens de WandelWeek waarvoor nog wel ingeschreven kan worden.