Terug naar wandelevents

Rolstoel Wandelvierdaagse

gewoon lekker naar buiten

dinsdag 18 t/m vrijdag 21 april (middagen)

Zorgorganisatie Valkenhof doet ook mee aan de Wandelweek Valkenswaard en organiseert de Rolstoel Wandelvierdaagse. Een Evenement dat ook de mensen die niet (goed0 meer zelf kunnen wandelen de gelegenheid geeft om erop uit te gaan.

De Rolstoel Wandelvierdaagse vindt plaats van 18 t/m 21 april 2017. Iedere dag vertrekt er vanuit één van de Valkenswaardse locaties van Valkenhof (Kempenhof, De Bogen, Taxandria/De Vlasgaard) om 14.00 uur een groep wandelaars voor een wandeling van ca. 6 km. Na 4 à 5 km wordt – in een andere Valkenhof locatie – gepauzeerd. Deelnemers kunnen dan onder het genot van een hapje en een drankje genieten van een gezellig optreden.

Aanmelden

Inwoners van Valkenswaard die passen binnen de doelgroep, worden van harte uitgenodigd mee te doen aan de Rolstoel Wandelvierdaagse. Zij kunnen zich aanmelden bij één van de recepties van de zorgcentra van Valkenhof in Valkenswaard of via www.valkenhof.com/wandelweek. De kosten voor deelname zijn 1 knip van de Valkenhofpas per wandeldag. Niet-cliënten van Valkenhof dienen zelf zorg te dragen voor een eigen rolstoel en begeleider.

rolstoelvierdaagse Valkenswaard Wandelweek

Programma

Feestelijke openingsavond

Maandag 17 april – 19.00-21.00 uur | Kempenhof, Antwerpsebaan 3
Feestelijke opening in het Auditorium van Kempenhof voor alle deelnemers aan de Rolstoel Wandelvierdaagse en hun begeleiders. Met een feestelijk optreden van Ad van Opstal, die het speciaal voor dit evenement geschreven Rolstoel Wandelvierdaagse lied zal presenteren. 

Dag 1 – Historische wandeling

Dinsdag 18 april 14.00 uur, startlocatie Kempenhof, Antwerpsebaan 3
Historische wandeling langs akkers, weides en oude boerderijen. Via de Molenstraat langs de Zeelberg naar de pauzelocatie in zorgcentrum Taxandria. 

Dag 2 – Natuurwandeling

Woensdag 19 april 14.00 uur, startlocatie Taxandria/De Vlasgaard, van de Venstraat 15
Natuurwandeling langs lanen, bossen en vennen. Via het hertenkampje en het Kleine meer langs het Grote meer over de oude spoorlijn naar pauzelocatie De zoete inval.

Dag 3 – Dommelwandeling

Donderdag 20 april 14.00 uur, startlocatie De Bogen (foyer Carolus), Oranje Nassaustraat 14
Dommelwandeling ‘op zoek naar de Dommel’. Langs de oude begraafplaats naar de Dommelseweg met de Dommelsche watermolen, via de nieuwe brug over de Dommel naar pauzelocatie Kempenhof.

Dag 4 – Centrumwandeling

Vrijdag 21 april 14.00 uur, startlocatie naar keuze (Kempenhof, Taxandria/De Vlasgaard of De Bogen)
Centrumwandeling langs cultuurhistorische gebouwen, onder leiding van gidsen van de VVV. De slotwandeling eindigt in Zaal Maenen, waar de deelnemers verrast worden met een spetterend optreden.