Elk jaar in het een na laatste volle weekend van juni gaan er vanuit Valkenswaard mensen in processie op weg naar Handel, een Maria-bedevaartsoord.

Toch zijn er een heleboel mensen in Valkenswaard voor wie het wandelen naar Handel om verschillende redenen niet is weggelegd. Ze zijn slecht ter been, hebben geen wandelmaatje, kunnen niet zonder begeleiding mee of ze hebben simpelweg geen tijd.

Sinds een paar jaar is er voor al deze mensen de kans om toch zogenaamd naar ‘Handel’ te gaan. Lunet zorg Valkenswaard, Valkenhof en de gemeente Valkenswaard hebben de handen in elkaar geslagen om dit mogelijk te maken. De Broederschap van de Handelse Processie staat hen met raad en daad bij.

Samen Onderweg, Kinderen van Maria is bij uitstek geschikt om mensen met elkaar te verbinden. Daarom willen we graag iedereen uit Valkenswaard uitnodigen om deel te nemen. Als deelnemer, vrijwilliger, begeleider van je eigen familielid, als duwer van een rolstoel. Ieder loopt naar eigen kunnen, er zijn geen vaste routes of vaste doelen die behaald moeten worden. Net als bij de echte processie zijn er zo weinig mogelijk verplichtingen en regels.

Voor mensen die niet kunnen lopen maar wel graag meedoen kan er zelfs worden gefietst.

Zaterdag 22 april om 19.00u  komen we in het auditorium van Kempenhof bij elkaar om samen een start te maken. De avond wordt begeleid door het zingen en spelen van de aloude Handelse liedjes.

Deelnemers aan de alternatieve Handelse processie samen onderweg naar de Nicolaaskerk voor de afsluiting van dit wandelproject.   Foto: Heidi Wils

 

Vanaf 24 april wordt vanuit verschillende locaties van Lunet zorg en Valkenhof gewandeld en ook een aantal wijkcommissies sluiten aan bij het project.

Net als bij de processie is het bevorderen van de onderlinge saamhorigheid en het onderweg zijn met elkaar van belang. Daarom worden de wekelijkse wandelingen afgesloten met een gezamenlijk kopje koffie.

Donderdag 15 juni eindigen we allemaal samen in de Nicolaaskerk waar we ontvangen worden door de pastoor, de Broederschap en de muziek.

De Broederschap van de Handelse Processie stelt elk jaar een gezamenlijke intentie op, en elk lid van de Valkenswaardse gemeenschap die mee loopt neemt daarnaast een eigen intentie mee.

In de kerk zal daarom tijdens deze afsluiting een bus geplaatst worden voor de kaartjes met daarop de intentie die jij graag mee wilt geven naar Handel.

Voor meer informatie, aanmelding als wandelaar of als vrijwilliger kun je contact opnemen met: a.v.riet@lunetzorg.nld.v.rens@lunetzorg.nlpetra.van.beckhoven@valkenswaard.nl